top of page
  • Writer's pictureSursum

Project TREASURE

Updated: Apr 8



Project TREASURE

Projekt TREASURE se osredotoča na opolnomočenje mladih učencev v lokalnih skupnostih, tako da jih opremi z izboljšanimi digitalnimi spretnostmi in znanjem. S ciljem prilagoditi sisteme izobraževanja in usposabljanja digitalni dobi razvijamo celovit digitalni izobraževalni ekosistem, ki spodbuja razvoj veščin e-aktivizma med mladimi.


S privlačno in uporabniku prijazno platformo za e-učenje mladim članom skupnosti uspešno zagotavljamo potrebna orodja za samozavestno krmarjenje po digitalnem svetu. Projekt zajema tri ključna področja: digitalno vključevanje v storitve lokalne skupnosti, skupnostne medije o zelenih temah in e-aktivizem za socialno vključevanje.


Strateško se osredotočamo na pet ključnih elementov digitalnih kompetenc: podatkovno in informacijsko pismenost, sodelovanje in komunikacijo, ustvarjanje digitalnih vsebin, varnost in reševanje problemov. S krepitvijo teh področij želimo izboljšati znanje, spretnosti in splošno usposobljenost naših mladih članov skupnosti.


Naš projekt izpolnjuje potrebe ciljnih skupin z zagotavljanjem podpornih učnih vsebin, izboljšanjem digitalne izkušnje in spodbujanjem aktivne udeležbe v dejavnostih usposabljanja za e-aktivizem. S skrbno izbranimi spletnimi viri zagotavljamo, da imajo mladi učenci dostop do potrebnih orodij za nadaljnji razvoj digitalnih spretnosti.


Ker se dostop do sodobnega, na tehnologiji temelječega izobraževanja še naprej povečuje, naš projekt izkorišča praktično uporabo digitalnih tehnologij za povečanje zavzetosti, motivacije in učnih rezultatov. Ključno vlogo ima vključevanje mobilnih tehnologij, ki učencem zagotavljajo prilagodljivost in jim omogočajo, da prevzamejo nadzor nad svojim izobraževanjem. Možnosti komunikacije in mreženja, ki jih omogočajo mobilne tehnologije, učencem pomagajo tudi pri vzpostavljanju stikov in razvijanju dragocenih socialnih veščin.


Med izvajanjem projekta dosegamo oprijemljive rezultate. Ti vključujejo oblikovanje izobraževalnih vsebin v treh modulih, vzpostavitev dostopne platforme za e-učenje s celovitim učnim načrtom in učnim gradivom, pripravo priročnika z navodili za uporabo platforme, izdelavo e-brošur, poročil o seminarjih in poročila o pilotnem usposabljanju. Izvajamo tudi vplivne pilotne programe in pripravljamo poročila o njihovih rezultatih.


Na področju upravljanja projektov izvajamo učinkovite komunikacijske strategije, skrbno obvladujemo tveganja, izvajamo ocene kakovosti in celovite načrte razširjanja. Organiziramo sestanke svetovalnega odbora, da bi zbrali dragocene poglede in povratne informacije. Naša spletna stran projekta služi kot središče informacij, redni zapisniki sestankov skupine pa dokumentirajo napredek. Razvijamo različna gradiva za razširjanje, kot so plakati, letaki, logotipi in transparenti. Naš trajnostni načrt zagotavlja dolgoročni učinek in kontinuiteto naših prizadevanj. Na koncu bomo projekt zaključili z izčrpnim zaključnim poročilom o konferenci in prenosom konference na YouTubu.Z opolnomočenjem mladih članov skupnosti z izboljšanimi digitalnimi spretnostmi in znanjem naš projekt prispeva k digitalno vključujoči in trajnostni prihodnosti. Z aktivno udeležbo, večjo usposobljenostjo in povečanim občutkom opolnomočenja so ti mladi dobro opremljeni za uspeh v današnji družbi.


Mednarodno srečanje:  

Mednarodno srečanje, ki je potekalo 11. septembra 2023, na sedežu Bilim ve İnsan Vakfı v Istanbulu, Turčija, je služilo kot platforma za udeležence, da bi razpravljali o celovitem digitalnem izobraževalnem ekosistemu, ki se razvija za obravnavo okoljskih skrbi. Poleg tega je srečanje raziskalo razvoj veščin e-aktivizma med mladimi posamezniki. Partnerji so raziskali orodja, ki olajšujejo digitalno sodelovanje, vključevanje medijev skupnosti o okoljskih vprašanjih in prakse e-aktivizma, povezane z družbeno vključenostjo.



Ekipa za vodenje kakovosti:  

Vsaka partnerska organizacija v projektu TREASURE je imenovala strokovnjaka za upravljanje kakovosti, da bi zagotovila koherentnost postopkov kakovosti projekta tako znotraj kot zunaj njihovih organizacij.



Partnerji:  

Projekt, ki poteka od aprila 2023 do marca 2025, združuje pet partnerjev iz Španije, Bolgarije, Avstrije, Turčije in Slovenije:

- Altum Fundación www.fundacionaltum.org

- Balkanski inštitut za inovativni razvoj www.balkan.institute

- VAEV www.vaev.at

- Bilim ve Insan Vakfı www.bilimveinsanvakfi.org.tr

- Fundacija SURUSM www.fsursum.org



Cilji:  

Glavni cilj projekta TREASURE je opolnomočiti mlade udeležence v lokalnih skupnostih z razvijanjem digitalne spretnosti in samozavesti preko razvoja veščin e-aktivizma na privlačni in uporabniku prijazni e-učilnici. Udeleženci se bodo naučili in uporabljali orodja za:

- Digitalno vključevanje v storitve lokalnih skupnosti

- Orodja medijev skupnosti o okoljskih temah

- Orodja za e-aktivizem o socialni vključenosti



Pričakovani rezultati:  

Projekt si prizadeva doseči različne rezultate, med drugim:

- Razvoj izobraževalnih vsebin

- Dostopna e-učilnica

- Priročnik za e-učilnico s navodili

- E-brošure delovnih paketov

- Poročila s seminarjev

- Usposabljanje pilotnega projekta in poročila

- Poročilo o vplivu rezultatov pilotnega projekta


Projekt TREASURE predstavlja pomemben korak k opolnomočenju mladih, da postanejo agenti pozitivnih sprememb v njihovih skupnostih. Preko digitalnega izobraževanja in aktivizma so mladi posamezniki opremljeni za naslavljanje perečih okoljskih vprašanj in spodbujanje socialne vključenosti v evropski skupnosti.


Ostanite z nami za posodobitve na naši spletni strani (www.fsursum.org), kjer bomo še naprej delili navdihujoče pobude in projekte, kot je TREASURE, ki oblikujejo našo prihodnost na bolje.


Skupaj ohranimo naš planet in naše skupnosti za prihodnje generacije.

Za več informacij o projektu TREASURE obiščite spletno stran www.e-activism.eu.


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page