top of page
  • Writer's pictureSursum

Movilizate delavnice

Movilizate delavnice z naslovom ‘Ustavimo kibernetsko nasilje med mladimi’ smo v Sloveniji izvedli s pomočjo zunanje sodelavke Ane Ahačevčič.


Delavnice so potekala v različnih Osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji v času od marca do aprila 2020. Zaradi omejitev, ki jih je pripeljalo letošnje leto in Covid-19, je samo ena šola delavnice izvajala v razredu, ostali pa preko spletne platforme. Slednje se je izkazalo za zelo uporabno, saj so udeleženci med delavnico izpolnjevali skupne prosojnice in še lažje iskali informacije, o katerih je predavateljica govorila.



Kratek opis vsebine delavnice: LAŽNIVE INFORMACIJE prepoznavanje lažnih informacij in informacij, ki so v splet poslane z željo po vzbujanju pozornosti ali drugih čustev - zakaj so nevarne - kako jih odkriti - kako se pred njimi obvarovati - kako vplivajo na nas OSEBNE vs. LAŽNIVE INFORMACIJE - boj med virtualnim /nastavljenim in resničnim - vpliv socialnih omrežij na primerjanje - Kaj je moja resničnost in kaj moja virtualna podoba? // moč filtrov in obdelave spletnih vsebin - vaje za ustvarjanje dobre virtualne podobe brez lažnih informacij - pazi, tatovi! (varovanje osebnih podatkov in varovanje osebne intime) - Kaj počnem na spletu? - namen uporabe in cilji objav KAR NE BI POVEDAL V OBRAZ in PRED DRUGIMI, ne piši po spletu- pomembnost virtualne prijaznosti in odgovorne komunikacije -iz kje prihaja ljubosumje (na kratko!) in kako vpliva na mojo komunikacijo - ponovna vaja v luči srečanja: Kaj počnem na spletu? - namen uporabe in cilji objav - kaj storiti, ki drugi niso prijazni do mene? - kam po pomoč, ko ne morem naprej









37 views0 comments
bottom of page