top of page
  • Writer's pictureSursum

»Sporočilo imam zate« - protistrup za osamljenost.



Zato, ker so sami. Ker so dali vse za nas. Ker bi lahko bila tvoja mati. Ker jih pandemija najbolj ogroža. Ker jih je vredno nasmejati. Ker si zaslužijo ljubezen. Ker vsaka oseba šteje. Ker si boš tudi ti želel, da bodo zate poskrbeli, ko boš starejši.

To je le nekaj razlogov za sodelovanje v novem projektu prostovoljstva Fundacija Sursum.

Starejši ljudje so najbolj prizadeti v času koronavirusa. Poleg strahu za zdravje, trpijo zaradi duševnih tesnob, negotovosti, osamljenosti. In ravno v tem kritičnem trenutku, kadar nas najbolj potrebujejo, smo morali ukiniti prostovoljno osebno spremljavo.

Iz tega razloga smo uvedli on-line osebno spremljavo, da bi porušili fizično oddaljenost in starejšim nudili podporo in bližino. 

December je poseben mesec, ko 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva ter praznujemo v tem mesecu veliko praznikov. Zato s projektom »Sporočilo imam zate« vas vabimo, da pošljete avdiovizualna spodbudna sporočila in lepe misli za stanovalce dom za ostarele za vse tiste, ki skrbijo zanje do 15.decembra na fsursum@gmail.com.


Cilji kampanje so:

- boj proti osamljenosti v domovih za ostarele;

- ozaveščanje o prispevku starejših ljudi družbi

- približevanje prostovoljcev k dragocenemu delu, ki se opravljaja v domovih za ostarele;

- zmanjševanje digitalnega razkoraka v domovih za ostarele.

V Sloveniji je nekaj čez 100 domov za ostarele. Zaradi zdravstvene krize so že dalj časa zaprti za obiske oziroma so obiski zelo omejeni, zaradi česar stanovalci trpijo osamljenost. Zato jih zdaj bolj kot kdajkoli prej želimo podpreti!

Imate sporočilo zanje?

Za dodatne informacije nam pišite na: fsursum@gmail.com

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page